Győzelem Zalaegerszeg ellen.

2017.10.24. - kedd

PMFC – keresztes lovagok – ZTE FC 3-0 (2-0)

Összeállítás: Varga – Hideg, Bocz, Kovács, Grécs (Vizi) – Sajabó (Bálint), Világos, Derkács, Eigner – Buncsák (Tóth), Géczi

Gól: Géczi (2), Sajabó.

Az MLSZ a felnőtt bajnokságot két csoportra és három lejátszandó „körre” osztotta. A második kezdődött meg a Zalaegerszeg elleni mérkőzéssel. Ellenfelünk volt az egyedüli, akitől vereséget szenvedtünk, a bajnoki nyitányon az utolsó percekben kapott góllal maradtunk alól. Hazai környezetben természetesen a visszavágás reményében léptünk pályára. A mérkőzés előtt már lélektani előnybe kerültünk, a zalaiak edző(k) és csere nélkül érkeztek. És, hogy a gólelőny is nálunk legyen arról Sajabó gondoskodott a 44-ik másodpercben, jobb oldalról becenterezett lövése a kapus felett a hosszú oldalon kötött ki. (1-0)

A találat után továbbra is támadólag léptünk fel, mi irányítottuk a játékot, több helyzetet is kidolgoztunk, de nem sikerült növelni az előnyünket. Ebben a szakaszban (és mint később kiderült az egész félidőben), a zalaiaknak egy szabadrúgás jelentett gólszerzési lehetőséget, kapusunk ezt másodszorra hárította. A 37-ik percben ritkán látható gólt szereztünk. Megjárattuk a labdát, több jó passz után „csont nélkül” az ellenfél védelme mögé kerültünk, Buncsák a kapuvonalig vezette, majd pontosan centerezett, az érkező Géczi pedig közelről a hálóba passzolt. Sakk-matt. (2-0)

A biztos vezetés tudatában léptünk pályára a második félidőben, és ott folytattuk, ahol az elsőben abbahagytuk. A 67-ik percben Géczi megszerezte második, csapata harmadig gólját. Egy szélről beadott labdát okosan a kilépő kapus mellett a hosszú oldalra gurította. (3-0)

Az utolsó negyedórára kettészakadt a pálya, lazábban védekezett mindkét csapat, ami miatt számunkra több remek lehetőség adódott a gólszerzésre. A legnagyobbat épp a góllövő Géczi puskázta el, kapuval szemben pár lépésről a kapu fölé vágta a játékszert. Először adódott ziccer a vendégek előtt is, azonban Varga kapus menteni tudott, így már harmadik meccsén nem kapott gólt.

A győzelmünknek köszönhetően először álltunk a tabella élére, igaz csupán gólaránnyal. Csapatunk védekezését dicséri a hét meccs alatt kapott négy gól.

További hírek

2017. 12. 12. - kedd
Barcs

Egyesületünk utánpótlás tornát rendezett, melyre kimondottan a 10-14 éves korosztályt célozta meg. A helyszín, a csarnokok lefoglaltsága miatt Szigetvárra esett. Nos, a jelentkezési létszám még a szervezőket is meglepte, TÚLJELENTKEZÉS volt, ami miatt csak az első tizenhárom csapat nevezését tudtuk elfogadni. A csapatok négy megyéből érkeztek, képviselte magát Zala, Tolna, Somogy és a házigazda Baranya. Az 1x20 perces mérkőzéseken 4+1 fővel játszottak a csapatok, ötös méretű labdával, a szabályok inkább a nagypályás labdarúgáshoz álltak közel, mint a futsalhoz.

2017. 12. 04. - hétfő

Hagyományteremtő szándékkal hirdettük meg első utánpótlás tornánkat. A 10-14 évesek számára kiírt versenyre – bennünket is meglepetésként érve – túljelentkezés (!) volt, ami miatt csak 13 csapat nevezését tudtuk elfogadni, így bátran kijelenthetjük, Dél Nyugat Magyarország legnagyobb leány utánpótlás tornáját rendezhetjük meg. A szabályokat rugalmasra alakítva a lányok reggel 8.00-tól este 18.00-ig rúgják majd a lasztit.

2017. 10. 25. - szerda

A női foci népszerűsítése nem könnyű. Most azonban örömmel osszuk meg a helyi médiában megjelent fél oldalas cikket, melyben játékosunk Derkács Evelin nyilatkozatát olvashatjuk.